La Generalitat ha posat en marxa una campanya informativa per tal de protegir el cabirol del Cap de Creus a l´època de cria. Es pretén evitar que la gent reculli les cries pensant que estan abandonades com va passar l'any passat. La campanya, a través de cartells informatius en diferents idiomes, demanen que no se´ls molesti. Els cabirols es van reintroduir als anys 90 i es calcula que n´hi ha entre 400 i 500.

Territori posa de manifest que algunes persones quan es troben una cria o poll d´algun animal, pensen que estan abandonats i acostumen a tocar-los i, en alguns casos, endur-se´ls a casa o portar-los a un centre de fauna. L´objectiu de la campanya és que els visitants no interfereixin en el seu creixement.

S´informa que si es toquen les cries, els pares no les reconeixen perquè queden impregnades d'una altra olor i les abandonen. Algunes cries poden està soles en els moments en què la mare surt a buscar menjar.

La campanya ja es va engegar l´any passat per part de l´Ajuntament i els caçadors quan es van trobar amb molts casos de persones que portaven les cries ala Policia Local.

El cabirol és el cèrvid més petit d´Europa i és una espècie cinegètica que els caçadors van alliberar al Parc Natural de Cap de Creus als anys 90. Se´n van alliberar una seixantena. La reintroducció la van portar a terme les set societats de caçadors per tenir la possibilitat de tornar a veure una espècie que feia cinc-cents anys que havia desaparegut.

Durant cinc anys es va limitar la caça per permetre un increment de la població que ha anat creixent. Ara se'ls pot veure a qualsevol zona del parc natural i cal destacar que no són animals gens agressius. Els permisos de caça es donen exclusivament per regular la població