La presidenta local de CdC a Castelló d'Empúries, Anna Gusó, va incorporar-se al ple extraordinari d'ahir a la nit com a nova regidora al govern (ERC i CDC) després de la renúncia d'Agustí Ribera, de Demòcrates, com a protesta pel nou pacte que va retornar l'alcaldia a Esquerra. Gusó, que va estar a punt de deixar el càrrec disconforme amb el primer acord de Govern amb el PP, assumirà ara la direcció d'Oficines de l'OMAC, fires i mercats, patrimoni municipal, contractació i compres, arxiu municipal i habitatge. El ple d'ahir, a més, va aprovar la modificació dels regidors -també arran del pacte- de les nou zones en què s'ha dividit el municipi.

Ribera va fer efectiva la renúncia després que es desmembrés el pacte que havia donat l'alcaldia a Assumpció Brossa (CiU), amb el suport d'Udem, Plataforma Cívica i el PP. L'anunci de l'expulsió del PP per divergències i pèrdua de confiança deixava el govern en minoria. La majoria arribaria amb un nou pacte pocs dies després que deixava, ara, fora UDEM?i Plataforma Cívica i cedia l'alcaldia a Salvi Güell (ERC), deixant a Brossa amb la vicealcaldia.

El nou acord també els va fer perdre pel camí Ribera. El ple d'ahir va servir per fer efectiva la seva substitució per Gusó. D'altra banda i pel que fa als nous regidors de barri, el govern ha establert una zonificació en nou àmbits que gestionaran els diferents regidors, a excepció de l'alcalde. L'objectiu és apropar l'administració als barris.