L'Ajuntament de Figueres està treballant en modificar l'ordenança de civisme per incorporar algunes mesures que permetin frenar la presència de pidolaries que estan generant queixes entre els veïns per l'actitut violenta d'algun d'ells. S'espera poder retenir cautelarment les pertinences o els guanys obtinguts per tal de dissuadir-los. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, espera poder-la tenir enllestida pel mes de setembre.

Un pidolaire del carrer Méndez Núñez és el que més molèsties està generant per com s'enfronta als conductors a qui demana si no li donen diners. Els increpa i es tem que algun dia algú baixi del vehicle i acabi en una situació violenta. S'han produït situacions similars en altres punts, com el carrer Lauca amb la plaça del Sol, i el regidor del PP, Diego Borrego, apuntava al darrer ple també a la presència d'una persona a tocar l'oficina de Turisme que dorm i fa les necessitats a l'espai públic. Borrego va demanar mesures per frenar aquestes situacions i va posar com a exemple altres ciutats com Girona, on assegura que no se'n veuen.

El regidor de Seguretat de Figueres va recordar-li que a la darrera junta de portaveus es van exposar les mesures que es posaran en marxa "per acabar amb els pidolaires". "Vaig explicar les denúncies que haviem posat, els vaix explicar que proposaríem la creacio d'una comissió per modificar l'ordenança de civisme com regulen aquest tema altres ciutats en les que no passa això", va dir Casellas. El regidor va especificar que la idea és que cautelarment "els agents de la guàrdia urbana puguin retirar els efectes i el producte d'haver demanat al carrer" però va assegurar que "amb els mitjans que hi ha ara no es pot fer res més". El regidor va recordar que no es pot obligar aquestes persones a marxar i que les denúncies no tenen cap efecte. "Què puc fer, posar una multa al senyor del Méndez Núñez -on visc, jo també el pateixo-, que li posem vint multes més de les que ja porta?", es preguntava. El regidor va demanar paciència i va posar com a data, si era possible, el setembre per poder tenir a punt la modificació que doni més eines a la Guàrdia Urbana per actuar.

Casellas també va recordar que moltes persones que viuen en la indigència no acceptem algunes ajudes de serveis socials com el servei de dutxes o menjador.