10 de agost de 2016
10.08.2016

Donen d'alta els 10 turistes intoxicats per monòxid en un bus que anava a Bèlgica

Només una dona de 40 anys va haver d'ingressar a la cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós

11.08.2016 | 07:28

Tots els turistes que van resultar intoxicats per monòxid de carboni dilluns a la tarda estan donats d'alta. Eren passatgers d'un autobús que anava a Bèlgica, el qual es va haver d'aturar a l'àrea de servei de l'AP-7 a l'altura de Garrigàs perquè part del passatge no es trobava bé.

En total hi va haver 10 persones que dilluns a la tarda van necessitar ser traslladats en centres hospitalaris de la província. Una família de Bèlgica de vuit persones va ser evacuada en ambulàncies fins a l'hospital de Palamós.

A una dona de 40 anys, però, la van traslladar en l'helicòpter medicalitzat i és l'única que segons fonts del centre de salut va necessitar ingressar a la cambra hiperbàrica. De fet hi va estar des de les nou del vespre fins a un quart d'una de la nit. Després va passar la nit ingressada en observació i va ser ahir al matí, a dos quarts de deu, quan se li va donar l'alta.

La resta de la família, composta per dos homes de 23 i 28 anys; dues dones de 19 anys i dues nenes de 9 i 11 anys i un nen de 7 anys ja van ser donades d'alta el mateix dilluns al vespre. A aquestes set persones se les va tractar amb oxigenoteràpia i cap va haver d'entrar a la cambra hiperbàrica.

A l'hospital Trueta de Girona s'hi van traslladar també dues persones, que també van ser donades d'alta el mateix dilluns.

Problema a l'aire condicionat

El fet que va desencadenar la intoxicació, segons la hipòtesi amb la qual dilluns es treballava, és que el vehicle podria tenir un problema amb l'aire condicionat, que enviava els fums del motor a l'interior de l'habitacle a través del conducte principal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook