12 de agost de 2016
12.08.2016

El fum dels focs a França arriba a l'Alt Empordà i genera molta expectació

Durant tot el dia es van veure, des de diferents punts, columnes de fum. Alguns ciutadans s'acostaven a llocs enlairats per contemplar l'espectacle

15.08.2016 | 07:07
A dalt la columna de fum a França i a baix des de la carretera de Llançà · Infofrançaise / Conxi Molons

L'Alt Empordà va ser testimoni ahir dels focs que afectaven França, el més important el de Marsella, que va cremar més de tres mil hectàrees fins al migdia. A la tarda se'n van declarar de nous. Durant tot el dia es van veure, des de diferents punts, columnes de fum. Alguns ciutadans s'acostaven a llocs enlairats per contemplar l'espectacle.

Al matí era visible una gran columna de fum des de punts com Figueres o Llançà. Es tractava de l'incendi del nord de Marsella, que ha deixat un paisatge desolador de més de tres mil hectàrees cremades, segons informava le Midi Libre. Les fortes ràfegues de vent d'entre 70 i 90 quilòmetres per hora els van dificultar molt les tasques d'extinció que no van permetre tenir-lo controlat fins al migdia. Cremava des del dia abans. La forta fumarada i la pudor de cremat feia intuir al territori proper, tot i que a l'altra banda de la frontera, de la gravetat del foc. Ahir es van declar diversos incendis més a partir de migdia, un d'ells, a Montalba-Le Château que a mitja tarda havia cremat 400 hectàrees o a tocar de Prades, que havia obligat a tallar una carretera, segons Infos Françaises.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook