13 de setembre de 2016
13.09.2016

Navata investiga dos abocaments de purins al clavegueram

Els autors s'enfronten a una forta sanció de l'ACA

13.09.2016 | 20:12

L'Ajuntament de Navata està investigant la procedència de dos abocaments de purins d'origen boví al sistema de tractament d'aigües municipal. Els vessaments van tenir lloc en un interval de dos a tres mesos, entre la primavera i principis d'estiu.

D'entrada, el consistori descarta que vinguin de dues explotacions ramaderes properes a la zona perquè no tenen connexió a la xarxa pública del clavegueram. L'alcalde del municipi, Jaume Homs, ha explicat que els abocaments de purins suposen «greus alteracions» en el sistema de depuració de les aigües residuals i recorda que els infractors s'exposen a una forta sanció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

D'altra banda, l'Ajuntament ha detectat «un augment constant» de residus impropis, com tovalloletes, llançats als sanitaris. Això provoca «taps als reixats del bombament» del nucli de Navata que «col·lapsen» el servei.

Habitualment, la neteja es fa cada dues setmanes. Ara, però, s'ha hagut d'incrementar la freqüència a dos cops per setmana. Per això, demanen als veïns que en facin un ús responsable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema