El president del PP a Girona, Enric Millo, ha reclamat per carta al Ministeri de Cultura que torni a incloure la partida de 500.000 euros per a la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí als pressupostos del 2017 i que s'executi com a «prioritària». Millo va fer arribar ahir un comunicat assegurant que es reafirmava en el seu compromís després que aquest dilluns Figueres fes públic que l'Estat descartava fer-hi aquesta aportació que el popular havia anunciat en campanya per al 27-S. El cas el va denunciar ahir el Govern de Figueres, que va criticar durament l'actuació dels populars i va assegurar que ho assumiria amb fons propis.

Millo assegura que el PP manté «compromís» amb el projecte i recorda que «nosaltres hem complert amb el nostre compromís al 100% perquè ens vam comprometre que la partida s'inclouria als pressupostos de 2016 i així es va fer».

En aquest sentit, justifica que finalment no s'hagi executat per «la necessitat d'adaptació als objectius d'estabilitat pressupostària imposats per la Comissió Europea» ja que «totes les partides d'aquest tipus que no estaven executades o en execució al mes de juliol de 2016 no tenien caràcter de disponibilitat a partir de l'1 d'agost i una d'elles, lamentablement, és aquesta», va dir.

Amb tot, Millo reitera que aquesta era la primera vegada que constava una inversió per part de l'Estat en aquest sentit i que «fins ara PSC i CiU ho havien promès però no s'ha fet res fins que hi ha hagut el PP al capdavant del Govern». D'altra banda i igual que va fer ahir Veray, el dirigent del PP diu que «un dels motius que fan que es paralitzin les inversions del Govern és el fet d'estar amb un Govern en funcions a causa de la manca de responsabilitat del PSOE i de Pedro Sánchez bloquejant la formació de Govern a Espanya». En aquest sentit, insta «l'alcaldessa de Figueres, en lloc d'enviar notes de premsa criticant el Partit Popular, com va fer dilluns» a «demanar explicacions i exigir responsabilitats al seu soci de Govern, el PSC».

«El Govern català, també»

Amb tot, Millo insisteix que mantenen el seu «compromís» amb aquesta obra i que aquest és «ferm». Per això, diu, «m'he adreçat al Ministeri. «De la mateixa manera que exigim al Govern d'Espanya que inclogui aquesta partida pressupostària l'any vinent, continuarem exigint al Govern de la Generalitat que també s'hi comprometi», remarca.