«Jo estic obert a parlar amb tothom». L'exalcalde i regidor de CiU a Llançà, Pere Vila, va oferir ahir mà estesa al PSC i també a APL per fer un «govern fort». «Ningú va voler venir», va recordar Vila sobre les negociacions que hi havia fa un any i mig, just després de les eleccions municipals. Unes negociacions que van acabar amb el pacte de govern a Llançà entre els tres regidors d'ERC, els dos del PSC i el d'APL, mentre que els cinc de CiU van quedar a l'oposició. Ara, amb el PSC ja fora del govern, Vila va considerar ahir que l'escenari de set regidors a l'oposició i quatre al govern «és impensable». «No pot quedar un govern tan feble», va valorar Vila, que va remarcar que si l'equip de govern no ha funcionat amb sis regidors, «amb quatre encara pitjor».

Per això, va avançar que a partir d'avui començaran les negociacions amb el PSC. Ara bé, va admetre que també es podria produir «una sorpresa afegida d'algun grup que pugui venir». Malgrat que Vila va reconèixer que -de moment- es tracta de rumorologia, no va descartar l'opció que APL es pugui sumar a un possible pacte de govern. «Hem de veure si es donen les condicions», va subratllar Vila, que va apuntar que abans -avui- s'ha de votar la qüestió de confiança. Una moció que no tindrà el suport de CiU, com va deixar clar ahir Vila.

L'exalcalde i regidor de CiU, que també és el president de la Diputació, va posar en dubte que l'alcalde de Llançà, Guillem Cusí (ERC), no tingués constància fins al moment de la votació que el PSC s'abstindria en els pressupostos. «Tenia un full a punt que deia com s'havia de preparar una qüestió de confiança», va recordar. Vila va concloure que si es dóna la possibilitat que a principis de l'any vinent hi hagi un nou govern a Llançà, «hi serà».

Per la seva part, el regidor socialista de Llançà, Francesc Guisset, va matisar ahir que en les negociacions posteriors a les eleccions municipals hi va haver propostes «en ambdues bandes» i que el grup del PSC es va acabar decantant pel govern tripartit, tot i que «en cap cas hi havia res tancat» amb CiU.