20 de febrer de 2017
20.02.2017

Demanen 14 anys de presó a un jove de Figueres per tenir relacions amb una menor

La noia assegura que s'havia sentit coaccionada i amenaçada, l'acusat diu que la respectava

20.02.2017 | 19:15
El judici s´ha celebrat aquest dilluns a l´Audiència de Girona.

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un jove de Figueres per haver mantingut relacions sexuals amb una menor. La fiscalia i l'acusació particular han demanat 14 anys de presó per al jove, per un delicte continuat d'agressió sexual a una menor de 13 anys. En la seva declaració, la noia ha explicat que la relació sentimental amb el noi va començar l'any 2012, quan ella tenia 12 anys i ell 21.

La menor ha assegurat que abans que ella complís els 13 anys ja havien mantingut relacions sexuals i ha afegit que s'havia sentit coaccionada, «perquè sempre teníem relacions quan ell volia». La noia ha exposat que el jove l'havia obligat a tenir relacions, ja que ha afirmat que l'havia amenaçat de crear problemes a la seva família o de matar-la.

En canvi, la defensa ha sol·licitat l'absolució del noi perquè ha valorat que la qüestió del cas és si la menor tenia menys de 13 anys quan es van produir les primeres relacions. L'acusat ha assegurat que no van mantenir relacions fins al 2013 i ha explicat que «respectava les decisions» de la noia. Segons el seu advocat defensor, no hi ha proves –com missatges– que acreditin que el 2012 tenien relacions sexuals.

L'advocat també ha posat en dubte la gravetat dels fets considerant que la menor i el jove van tornar a tenir relacions el 2014, quan llavors ella es va quedar embarassada d'ell. Els dos s'havien deixat de veure's un any abans, després que la mare de la noia s'assabentés de la relació (malgrat que va prosseguir a través de cartes). La menor va denunciar l'acusat el maig del 2015, quan la seva família va tenir coneixement de l'embaràs i el jove també (qui aleshores va intentar recuperar el contacte amb ella, amb missatges i trucades).

A part dels 14 anys de presó, la fiscalia i l'acusació particular també han demanat 10 anys de llibertat vigilada per al noi i la prohibició d'aproximar-se a la noia o de comunicar-s'hi per un període de cinc anys. El judici, que s'ha celebrat a la secció quarta de l'Audiència, ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook