L'equip de govern de Roses (CiU-GdP) ha decidit eliminar de la platja de Santa Margarida dues escoles de windsurf i els segways i bicicletes «del passeig». Així ho ha aprovat al Pla d'Usos de Platges (2017-2021). La decisió respecte a l'activitat a la platja i que el pla s'hagi aprovat per junta de govern ha encès els grups de l'oposició (ERC, Unió, PP, C's), amb més regidors que el govern, que denuncien que «afecta directament la promoció del turisme esportiu a Roses» i que forçaran la celebració d'un ple extraordinari per revocar el pla. L'equip de govern, de la seva banda, assegura que l'oposició en va ser informada i que els negocis es retiren pel perill i les queixes que suposen.

El regidor de l'àrea d'Urbanisme i Medi Ambient, Carles Pàramo, ha explicat que no es treuran a concurs les dues activitats de windsurf i el segway i bicicletes pel perill i les molèsties per a la resta d'usuaris. L'Ajuntament havia rebut unes 400 signatures d'usuaris de la platja de Santa Margarida que posen de manifest les situacions de perill amb el windsurf. Pel que fa als segways, l'estiu passat es va evidenciar que calia regular-ho. «Distorsionen la tranquil·litat de parar el sol, de banyar-se de la mainada, perquè sovint els que fan windsurf, a més, són inexperts», diu Pàramo. El mateix passa amb els segways, uns vehicles de dues rodes, i les bicicletes de lloguer, que comparteixen espai amb els vianants al passeig. El Pla d'Usos es va aprovar el mes de desembre. Per a l'oposició, «amb nocturnitat, secretisme», ja que asseguren que no se'ls ha informat en cap moment i que tres mesos després ho han sabut a «través de particulars afectats i des del web de contractació pública de la Generalitat». Afegeixen que s'ha preguntat sobre el tema als plens i l'Ajuntament ha mentit.

Pàramo, en canvi, diu que es va reunir amb cadascun dels grups fa mesos i que es va aprovar en una junta de govern «que puntualment ells reben».

Però l'oposició en bloc vol forçar la celebració d'un ple extraordinari on se sotmeti a votació una proposta de resolució que reprovi l'actuació de l'exectiu. La proposta insta el govern actual a no prendre decisions al voltant del Pla sense el debat previ ni el suport, almenys, de la majoria del plenari.

L'oposició suma deu regidors, tres més que el govern que, amb els cinc de CiU i els dos de GdP, són set. Això fa preveure que la seva proposta s'aprovarà i s'haurà de portar el pla a ple.

Pàramo ha manifestat que no està «en absolut contrariat» per aquest fet i que no té cap inconvenient a debatre el pla d'usos. El que sí nega és haver mentit en cap plenari i reitera que l'Ajuntament informa amb transparència de totes les actuacions municipals.