El concurs d'idees per seleccionar el projecte de construcció del nou pavelló municipal de Figueres ja té guanyador. El tribunal, format per arquitectes, tècnics municipals, representants polítics del Consistori i representants del departament d'Esports de la Generalitat, han escollit el projecte titulat «En els meandres» de l'arquitecte Joan Forgas Coll i l'enginyer industrial Eduard Bou Nadal per a la construcció del nou pavelló poliesportiu que s'ha d'ubicar a l'Olivar Gran.

El govern de Figueres va convocar aquest concurs el passat mes de novembre i s'hi van arribar a presentar un total de 16 propostes diferents. Davant d'aquesta varietat d'opcions, el jurat ha escollit la més adient fent valdre la funcionalitat dels espais i la sociabilitat dels espais tant interiors com exteriors. El segon premi del concurs ha estat per al projecte «Vent de Nord» de Josep Camps, Olga Felip, Emilio Tuñón, arquitectes, i Enríquez Molina, enginyer industrial; i el tercer premi ha estat per al projecte «3 en u» d'Esteve Bonell, Josep Ma Gil, arquitectes, Manel Fernández, arquitecte i estructura, i Josep Maria Milián, enginyer.

El valor estimat del projecte escollit és de 375.876 euros. Les instal·lacions són les pròpies d'una sala esportiva triple amb grades per a 350 espectadors. L'afluència màxima és de fins a 4.000 persones. Es preveu que el pavelló sigui un primer element de la nova zona esportiva que es podria complementar amb unes pistes a l'aire lliure, una piscina coberta, unes piscines a l'aire lliure i un espai de restauració. Els creadors sostenen que «la base ha de servir de porta d'un conjunt que s'anirà complementant progressivament amb el temps».

El Govern municipal reunirà la setmana vinent tots els clubs esportius de la ciutat per mostrar-los els detalls de la proposta guanyadora. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor d'Esports, Jordi Masquef, han destacat la importància d'aquest pas, ja que «el nou pavelló de l'Olivar Gran és l'equipament esportiu més important dels últims 25 anys i serà una realitat en dos anys».

Una mesura temporal

A l'espera que es pugui disposar del nou pavelló esportiu, el consistori va aprovar com a mesura provisional la cobertura de la pista de l'escola Joaquim Cusí. La finalització de les obres s'havia de dur a terme precisament aquest mes de març, donant la possibilitat a tots els equips que l'hagin d'utilitzar de poder-ho fer a partir de l'abril. Des de ja fa anys la capital altempordanesa pateix un dèficit d'equipaments esportius.