12 de abril de 2017
12.04.2017

Endesa instal·la 30 noves caixes niu als Aigüamolls de l'Empordà

L'empresa també col·locarà aparells GPS a tres exemplars adults per estudiar els seus moviments fins a la tardor

12.04.2017 | 10:17
Els tècnics col·loquen les caixes nius al Parc Natural.

Endesa, dins del seu Pla de Conservació de la Biodiversitat, va instal·lar ahir 30 noves caixes niu a torres i suports elèctrics ubicats dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà amb l'objectiu de potenciar la conservació i reproducció del gaig blau. Així, els nous dispositius proporcionaran més espais de nidificació per a aquesta espècie, que en els últims anys ha millorat el seu nivell de conservació gràcies a iniciatives com aquesta, que van començar a desenvolupar-se el 1984.

Les caixes s'han col·locat en torres metàl·liques, suports de formigó i pals de fusta que es troben a uns 5 metres d'altura des del sòl, i els forats d'accés al niu estan majoritàriament orientats a l'est. A més, són de ciment de fusta, un material de gran durabilitat i que resisteix molt bé a la intempèrie. La companyia també va aprofitar l'actuació d'ahir per retirar les caixes que han quedat malmeses.

A més, també es col·locaran aparells GPS molt lleugers a tres adults de parelles diferents per conèixer els seus moviments durant l'època de reproducció i la selecció de l'hàbitat segons la disponibilitat d'aliments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema