27 de abril de 2017
27.04.2017

El Triumvirat Mediterrani de l'Escala incorpora nous espectacles

La Fira Grecoromana se celebrarà el 6 i 7 de maig potenciant les recreacions històriques

27.04.2017 | 08:49
Una de les representacions de l´edició anterior.

La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani de l'Escala incorporarà noves recreacions i espectacles a la nova edició que se celebrarà els pròxims 6 i 7 de maig amb una quarantena d'activitats. Els actes s'han repartit més entre el MAC-Empúries i el nucli antic.

Una d'aquestes noves recreacions és la «Sacra Privata», que permet mostrar els rituals romans a la llar que es duien a terme davant de l'altar domèstic i dins de la intimitat de les cases. Eren, per exemple, el del naixement, els ritus de pas d'adolescència, les Sponsalia o casaments, i el Tunica Recta, ritual de pas femení. També s'ha programat un taller de jocs (Ludi Puerorum) que permet descobrir l'univers lúdic romà amb activitats per a totes les edats.

El MAC-Empúries també tindrà una visita lliure al criptopòrtic de la Domus dels Mosaics, recentment obert al públic, així com el manteniment dels ja tradicionals tallers d'oficis i artesans, i les visites guiades romanes.

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou l'obertura del Mercat del Triumvirat i l'espectacle de foc que es fa a la Platja a la nit. També s'incorporen nous espectacles d'animació, com el «Circ: El gladiador» o altres activitats itinerants per ambientar els carrers del nucli antic. Durant tot el dia hi haurà un servei de transport gratuït.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema