11 de maig de 2017
11.05.2017

Jutgen un home a qui acusen de tenir 147 bitllets falsos de 100 euros

Els diners es van trobar en un magatzem de la Jonquera i el processat apunta que serien de l'antic llogater del local

11.05.2017 | 17:17
L´acusat, aquest dijous a l´Audiència de Girona.

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un home a qui la fiscalia acusa de tenir 147 bitllets falsos de 100 euros. Els Mossos d'Esquadra van trobar els diners en un magatzem del carrer Major de la Jonquera, on els agents també van descobrir articles falsificats de diverses marques de roba. Tot i això, en el judici, el processat ha apuntat que els diners (així com els articles de roba) serien de l'antic llogater del local. De fet, l'advocat de la defensa ha sol·licitat l'absolució remarcant que l'acusat va facilitar als agents el registre del magatzem. Mentrestant, la fiscalia demana una pena de cinc anys de presó per un delicte de falsificació de moneda.

El cas dels 147 bitllets falsos de 100 euros va sorgir després d'un intent de robatori. El motiu és que a finals d'octubre del 2011, els Mossos van rebre l'avís que havien intentat atracar un magatzem de la Jonquera. Quan els agents van arribar al local, van comprovar que a l'interior hi havia més de 15.000 articles falsificats de diverses marques de roba i els 147 bitllets falsos (que sumaven 14.700 euros). En el judici, els Mossos que van intervenir en aquesta actuació han concretat que els diners eren dins d'una farmaciola. Han afegit que els bitllets, malgrat que aparentment semblaven verdaders, tenien una textura diferent, alguns repetien el número de sèrie i no presentaven elements de seguretat, com marques d'aigua.

També en el judici, l'acusat ha explicat que a principis d'octubre del 2011 va llogar aquest magatzem on es van trobar els diners i els articles de roba. L'home ha subratllat que a finals del mateix mes, quan hi va haver l'intent de robatori, l'antic titular del local encara no havia tret tot el material que tenia al magatzem. Per això, el processat ha assegurat que els bitllets falsos i els articles de roba eren de l'anterior llogater. En aquest sentit, ha afirmat que no sabia que es tractava de productes falsificats. Al final del judici, la fiscalia ha sol·licitat una sentència condemnatòria tot i que ha canviat la seva petició, ja que en l'escrit provisional parlava de 146 bitllets falsos i d'una multa d'1,46 milions d'euros. El cas ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema