Vilafant ha rebut el compromís per part de la Generalitat que es començarà a redactar el projecte per a la construcció d'un institut als terrenys cedits per l'Ajuntament a prop del pavelló municipal. El govern català començarà a redactar el projecte després de nou anys de reivindicacions, trobades i molta feina per part de tots", ha manifestat la regidora d'Ensenyament, Marissa Resta.

El centre s'ubicarà a la vessant sud del pavelló municipal Joel González, en paral·lel a la carretera de Santa Llogaia. Ocuparà una superfície de 10.000 metres quadrats i suposarà acabar amb els barracons.

L'Ajuntament va rebre la visita dilluns del director general de Centres Públics, Lluís Baulenas, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco.

L'alcaldessa, Consol Cantenys, ha remarcat que "és una molt bona notícia" i felicita a totes les parts que han batallat perquè això sigui una realitat (AMPA, equip docent, plataforma Proinstitut i Ajuntament). "En les darreres reunions havien pogut situar el projecte de Vilafant en una posició preferencial", diu Cantenys.