22 de novembre de 2017
22.11.2017

Simulacre d'incendi d'una embarcació a Empuriabrava

S'ha simulat l'incendi d'una barca de vuit metres d'eslora que estava a l'aigua per a posar a prova el sistema d'avisos d'emergència la coordinació entre els diferents grups que actuen

22.11.2017 | 17:23
Un dels moments del simulacre d´incendi de l´embarcació

Protecció Civil de la Generalitat ha portat a terme aquest matí un simulacre al port d´Empuriabrava amb l´incendi d'una embarcació d´uns vuit metres d´eslora que estava a l´aigua. L'actuació ha mobilitzat un gran nombre d'efectius de les diferents parts que intervenen.

Amb el simulacre s'ha posat a prova el Pla d´autoprotecció del port d´Empuriabrava i ha servit per practicar les accions del personal davant una situació d´emergència i la coordinació entre els diferents grups actuants.

Un cop detectat l´incident, des del port s´ha alertat al telèfon d´emergències 112 de Catalunya, a la Policia Local i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

El contramestre, com a cap d´emergència, ha indicat el protocol a seguir als mariners del port, per tal d´aïllar l´embarcació incendiada, encadenar-la, abarloar-la i contenir el vessament fins a l´arribada dels cossos actuants externs.

Al simulacre hi han participat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat que han assumit la coordinació de l'emergència amb els altres agents i cossos de seguretat. Els Bombers han fet les tasques d´extinció de l´incendi en l´embarcació i han supervisat l´actuació del personal de marineria, que ha consistit bàsicament en la creació d´un tallafoc al voltant de l´embarcació sinistrada i la col·locació de barreres per evitar el vessament de carburant.

La Policia Local i els Mossos d´Esquadra s´han encarregat del control d´accessos al port, d´establir els perímetres de seguretat i de controlar que no hi hagués ningú en els vaixells amarrats dins del perímetre de seguretat.

Salvament Marítim

Salvament Marítim ha arribat al vaixell incendiat amb l´embarcació CASTOR per realitzar les tasques de suport a l´aïllament de l´embarcació afectada.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present com a observador.

Aquest simulacre ha comptat amb la participació de Protecció Civil de la Generalitat, els Bombers de la Generalitat, Mossos d´Esquadra, Policia Local d´Empuriabrava, Salvament Marítim i el personal de MCS que s´encarreguen del manteniment i vigilància de la Marina d´Empuriabrava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema