24 de desembre de 2017
24.12.2017

Troben més d'un miler de plantes de marihuana en un habitatge de Figueres

El jutjat havia denegat el dia abans l´entrada a la Guàrdia Urbana, que finaliment va poder accedir a la casa perquè els inquilins s´havien deixat el candau obert

24.12.2017 | 06:30

Un dispositiu policial a la ciutat de Figueres va permetre localitzar ahir més d´un miler de plantes de marihuana i aparells de cultiu en una casa del barri de Culubret. La presència dels agents durant tota la nit al carrer Major va facilitar l´entrada a l´habitatge al qual s´havia denegat l´entrada prèviament.
Els inquilins s´havien deixat el cadenat obert i la brigada de la Guàrdia Urbana va poder accedir-hi sense problemes. Al seu interior es van trobar més de 1.000 plantes de marihuana, així com les instal·lacions i els aparells per poder dur a terme el seu cultiu.
L´alcaldessa de l´Ajuntament de Figueres, Marta Felip, va voler recordar que des dels jutjats «el dia abans s´havia denegat l´entrada a l´edifici per falta d´evidències», afegint també que «si demanem entrar en un domicili, és perquè hi ha proves evidents i no per cap caprici». Felip va voler reivindicar la necessitat de disposar de «més col·laboració policial i judicial per tal de poder acabar amb aquest problema a la ciutat».
D´altra banda, el regidor de Seguretat del consistori, Quim Felip, va voler felicitar els agents de la Guàrdia Urbana «per la feina que s´havia dut a terme per fer possible el desmantellament». Felip va recordar que la tasca que s´havia estat realitzant durant les darreres setmanes al barri «no és senzilla» i que s´havia fet una bona feina en vigilar els edificis sense descans durant pràcticament 24 hores fins a poder trobar les plantes de marihuana.

Un problema habitual
Els veïns del barri del Culubret no és la primera vegada que es troben amb aquesta situació. De fet, durant les setmanes prèvies s´havien produït talls en el subministrament elèctric i també un incendi en el quadre elèctric.
El divendres al matí la companyia elèctrica Endesa –amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Figueres– havia estat realitzant una sèrie de controls a la trentena de propietats principalment ubicades al carrer Major del Culubret. Segons les informacions municipals, d´aquesta trentena de propietats, en un total de dotze s´havia detectat frau elèctric amb la llum punxada.
A més, en detectar que en tres d´elles hi havia un consum molt elevat, es va decidir demanar una ordre judicial per poder accedir a l´interior dels domicilis i comprovar quina activitat generava aquest consum. Una petició que va ser denegada pels jutjats.
Arran d´aquesta negativa, la Guàrdia Urbana va decidir esperar-se i controlar els domicilis durant tot el dia fins que, finalment, va poder accedir al domicili on es va localitzar la plantació. Durant els pròxims dies, una patrulla policial controlarà el barri per evitar noves connexions. També s´està treballant en un protocol d´actuació per posar fi a la situació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema