La Generalitat està portant a terme obres a la carretera Gi-602 de Sant Climent Sescebes per tal d'evitar l'atropellament d'amfibis. La via se situa entre els estanys de Cardonera i d'en Pous, dins l'espai «Basses de l'Albera», inclòs al Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i Xarxa Natura 2000. Les actuacions tenen un cost d'uns 170.000 euros. Els gripaus, algunes espècies en perill d'extinció, són els amfibis més afectats.

Per facilitar que creuin la infraestructura entorn de l'estany de la Cardonera s'està executant el pas inferior sota la carretera, amb un calaix d'un metre per un metre, i se n'està adequant un d'existent.

Tots dos disposaran de tanques per dirigir els amfibis cap a aquests passos de fauna. A l'alçada de l'estany d'en Pous s'adequarà el drenatge existent, es milloraran els drenatges longitudinals i es construiran rases i tanques que ajudaran les granotes, els gripaus o les salamandres a trobar el pas per esquivar la carretera, ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat.

La carretera afectava considerablement aquest tipus de fauna per la seva mobilitat reduïda.

Les dades de mortalitat de 2003 i 2004 a la zona mostren que les espècies més afectades per atropellaments, concentrats a la primavera, són el gripau corredor (Epidalea calamita) i la reineta ( Hyla meridionalis), ambdues protegides, a més del gripau d'esperons ( Pelobates cultripes), espècie amenaçada a Catalunya.

La Generalitat ha informat que està elaborant un Programa d'Infraestructura Verda com a instrument clau per planificar actuacions prioritàries de millora que donin solidesa i funcionalitat a la infraestructura verda del país. Les actuacions i projectes del Programa d'Infraestructura Verda de Catalunya s'emmarquen en l´Estratègia de la Unió Europea sobre la Biodiversitat fins a 2020.