Els setanta alumnes de 1r de Batxillerat que, aquest febrer, emprenen un viatge a Alemanya i Àustria per visitar camps de concentració nazis s'emporten a la maleta, a més de l'equipatge, una barreja de sensacions i emocions, d'expectació i d'incertesa.

Acompanyats pels seus professors d'Història, descobriran in situ l'escenari del terror de l'holocaust, amb un itinerari que passa per Munich i el camp de Dachau, el castell d'Hartheim, la ciutat de Linz i els camps de Gusen i Mauthausen. Aquest últim destí serà especialment simbòlic ja que el grup d'estudiants i professors retrà un homenatge als altempordanesos que van ser empresonats pels nazis.

Aquest dimecres, 24 de gener, una representació dels alumnes i del professorat d'Història ha explicat, a la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, com s'ha plantejat el viatge, que és el tercer any que organitza el Grup de Treball Exili Deportació i Holocaust.

Marxen del 6 al 9 de febrer, i aquest cop hi participen els instituts Narcís Monturiol, Ramon Muntaner i Alexandre Deulofeu, de Figueres, i l'Institut de Vilafant. L'objectiu és que els joves prenguin consciència i coneguin de primera mà una realitat que connecta molt amb temes d'actualitat.

El Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust té a punt altres activitats de sensibilització: el 29 de gener, Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, es farà un acte adreçat a joves dels instituts de l'Alt Empordà al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, i el 19 de febrer, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l'Exili, es recordarà les persones que s'han vist obligades a fugir de la seva terra, tant en el passat com en el present.