Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes de 26, 27, 28 i 40 anys, de nacionalitat algeriana i sense domicili conegut, després que entressin a robar en dos domicilis de la Jonquera. Els fets van passar la tarda de dimarts al carrer Lluís Companys de la Jonquera on, gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos van ser alertats que quatre persones havien entrat a dos patis, de dos baixos d'un edifici.

Els agents van comprovar que els joves haurien saltat la tanca i, de dins dels patis s'haurien endut unes tisores de podar i una caixa també d'eines. Els Mossos van localitzar quatre homes que coincidien amb la descripció que tenien, a una parada d'autobús de la mateixa població. Després d'identificar-los van recuperar part dels objectes sostrets, unes tisores de podar i una caixa d'eines, dins d'un contenidor a pocs metres de la parada.Els agents van detenir les quatre persones com a presumptes autores de dos robatoris amb força.

Els detinguts, que tenien diversos antecedents per fets similars, van passar el dia 7 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

En els últims mesos, els robatoris en domicilis a la Jonquera s'han convertit en una constant i els veïns s'han organitzat en la creació d'una plataforma ciutadana per aconseguir més pressió policial.