Figueres es va vestir ahir al vespre de gala amb la inauguració del reformat cinema Las Vegas, que ressuscita al centre de la ciutat després de divuit anys des que l'any 2000 va penjar el cartell de «tancat per vacances». La inauguració va deixar en un segon terme l'estrena de la pel·lícula de Miss Dalí, dirigida pel mateix Ventura Pons, artífex de la recuperació del cinema.

El cineasta es va convertir en el personatge més aclamat de la gala. Arribat amb un cotxe antic de color blanc que el va deixar a la cantonada entre el carrer Sant Pau i el carrer Llàtzer, va recórrer la catifa vermella acompanyat de l'actriu Eulàlia Ballart (Anna Maria Dalí), José Carmona (Federico Garcia Lorca) i la historiadora Antonina Rodrigo. A la porta del cinema els esperava l'alcaldessa, Marta Felip, per protagonitzar una de les escenes més esperades: la tallada de la cinta inaugural.

També s'hi van deixar veure polítics, entre ells el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, l'exalcalde i exconseller Santi Vila (que es va fondre en una abraçada amb Ventura Pons), regidors de Figueres i personalitats del món de la cultura com el pintor Lluís Roura.

Desenes de persones, mentrestant, esperaven al llarg del carrer Sant Pau per ser dels primers en veure l'interior de Las Vegas. Ja només l'entrada és un viatge a la dècada dels 80, i és que el cinema ha conservat l'estètica dels seus orígens. I abans d'entrar a la sala 1, on es projectava el film (batejada amb el nom de Salvador Dalí), músics del Casino Menestral van posar la banda sonora.

«És un gran dia per a Figueres i tot l' Empordà», va assegurar Ventura Pons. De fet, l'espai podria convertir-se en un pol de dinamització de la ciutat i la comarca. Així ho espera l'alcaldessa, que creu que fins i tot permetria el naixement de festivals cinematogràfics i convertir-se en un «pol de projecció exterior».

Las Vegas torna a la vida però amb lleugers canvis perceptibles per aquells que ja n'havien gaudit. Les taquilles s'han traslladat de primera línia de carrer fins a l'antic rober, deixant una espaiosa entrada i amb la impactant escalinata de fons. El cinema reobrirà completament a partir del 20 d'abril, projectarà pel·lícules en català i en versió original subtitulada i comptarà amb quatre sales amb capacitat per a prop de 800 persones.