La principal novetat de les Fires i Festes de la Santa Creu d'enguany ha sigut la clausura, amb la celebració del piromusical al Parc de les Aigües. L'alcaldessa de Figuers, Marta Felip, en fa una bona valoració i respon amb un «sí» rotund a la pregunta si es mantindrà el formant l'any vinent.

«L'hem encertat de ple perquè l'espai és a peu pla i molt gran», diu Felip, que defensa que s'ha guanyat en proximitat respecte l'antiga ubicació al Castell de Sant Ferran. Els focs artificials es van combinar amb cançons de pel·lícules, però també música actual i èxits dels 80.

Felip destaca també el gran nombre d'activitats de la programació d'enguany que han comptat amb un «calendari encertat» per la coincidència dels festius 1 i 3 de maig entre setmana, la qual cosa ha donat «continuïtat i cohesió a l'ambient festiu». A més, l'Embarraca't, segons l'alcaldessa, també s'ha desenvolupat sense grans incidents.

L'exposició de Dalí

La inauguració «Els Dalí de Figueres» es va inaugurar coincidint amb les Fires i ha sigut un dels atractius de les dues setmanes de Festes. Durant els primers set dies ha rebut 1.912 visites.

Més de 200 persones van assistir en l'acte d'inauguració el 28 d'abril, i més de 50 usuaris han participat en les visites guiades que s'han dut a terme en en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu amb la comissària, amb molt bona acollida entre el públic.

L'exposició teixeix la vida i l'obra de Dalí amb una aproximació al seu entorn familiar. A través de 135 peces, entre les quals, hi ha 13 olis sobre tela, 27 dibuixos i 62 documents originals, com ara manuscrits, cartes i fotografies, l'exposició reconstrueix el relat de les vides dels Dalí de Figueres.

La mostra està comissariada per la historiadora de l'Art i doctora en Humanitats Mariona Seguranyes.