25 de maig de 2018
25.05.2018

Anellament de cigonyes al castell de Peralada

Sis-cents escolars de quinze escoles de la comarca van participar ahir en una jornada educativa. Actualment hi ha 35 parelles de cigonyes

28.05.2018 | 07:04
Un niu de cigonyes

n El castell de Peralada va acollir ahir una nova jornada d´anellament de cigonyes, just al costat d´on fa 22 anys es van portar les primeres cigonyes per reintroduir-les a la comarca. Els pollets nascuts aquest any s´estan anellant. Sis-cents escolars de quinze escoles de la comarca van poder conèixer de prop el projecte de reintroducció i com s´anellen. Actuament hi ha 35 parelles de cigonyes.
Durant tot el matí, al costat de l´aviari construït als jardins, els tècnics els van mostrar com s´anellen els pollets. Tenen aproximadament un mes de vida.
L´anellament consisteix en la col·locació de dues anelles a cada cria de cigonya. Les anelles permeten conèixer el recorregut de les aus. La jornada es va integrar en la Setmana de la Natura, organitzada per Territori.
La reintroducció va començar el 1996 portant 30 exemplars. Van passar dos anys tancats a l´aviari perquè perdessin l´instint migratori. Actualment, hi ha una població estable de cigonyes a la comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema