L'Ajuntament de Figueres cedirà un terreny a la Fundació Altem que atén persones amb discapacitats psíquiques per a construir un nou centre. S'hi destinaran els terrenys i l'edifici de l'antiga Llar d'Infants Ramon Reig i un solar que s'ha adquirit aquesta setmana per ampliar l'espai disponible.

La finca de l'antiga llar d'infants es va comprar el 2011 per mig milió d'euros aproximadament. Des de llavors està en desús. L'edifici fins i tot va ser saquejat. Està situat a la sortida de la ciutat per l´N-II, a tocar l´antic Càmping Pous.

Ara l'Ajuntament ha comprat els terrenys del voltant de 8.700 m2 per 55.380 euros.

El conjunt se cedirà per al seu ús a la Fundació Altem que es troba en una zona inundable prop del Far d'Empordà i necessita una ubicació millor i més espai.

L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va signar ahir a tarda la compra dels terrenys de l´entorn de l´antiga Llar d'Infants Ramon Reig.

El projecte per al nou centre de l'Altem es troba en fase final de redacció i quan es materialitzi l´Ajuntament té previst fer-ne la cessió d'ús.

Mar Felip destaca que Altem és una fundació sense ànim de lucre amb molta implicació i arrelament a la ciutat, per aquest motiu des del govern municipal s'ha fet el possible per col·laborar-hi i que aquest projecte tiri endavant.

La Fundació Privada Altem és l´entitat de referència per la Generalitat de Catalunya en l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca de l´Alt Empordà.