La Guàrdia Civil ha descobert un narcopís a la Jonquera amb un sistema de càmeres per vigilar els consumidors. Ho ha fet durant una operació policial que ha permès detenir cinc homes de nacionalitat marroquina i ha permès desmantellar «un important» punt de venda al detall i consum de drogues. La Guàrdia Civil ha comptat amb el suport de la Policia Local de la Jonquera i també ha comissat drogues i armes, entre d´altres.

L´explotació de l´operació, anomenada Blancheneige, es va fer divendres passat i va iniciar-se al gener, quan components de l´Equip Contra Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil de Girona van tenir notícies que a la Jonquera podria haver-se establert un grup de persones dedicades a la transformació i venda de drogues, sobretot a ciutadans francesos, i que podien tenir un narcopís. En començar a indagar, van descobrir que des de diversos pisos i un bar de la localitat fronterera aquests homes es dedicaven a la captació de «clients» i a la venda de droga. Finalment, van poder constatar que l'organització tenia un pis on alguns dels compradors consumien la droga i així evitaven ser interceptats a la sortida. Durant la investigació, ha comptat amb el suport de la Policia Local de la Jonquera. Finalment, el dia 27, els agents van decidir explotar l'operació i a primera hora del matí, un cop van tenir els manaments, van entrar simultàniament a quatre domicilis de la Jonquera del carrer Nord, a prop de l´antiga duana i un de Figueres.

Les claus del narcopís, al vàter

Després també van escorcollar el bar que regentava un dels detinguts a la Jonquera. I és que durant l´escorcoll de l'habitatge del principal investigat, els agents van trobar unes claus a dins del vàter. Aquestes, donaven accés a un pis situat a l'edifici i deshabitat.

Els policies van sospitar que podia amagar alguna cosa il·lícita i van demanar al jutjat d´instrucció que portava la investigació, l´acta d´entrada i registre. Un cop aconseguit, els agents van comprovar que el màxim responsable de l'organització tenia instal·lat un circuit tancat de televisió al pis utilitzat per al consum de drogues, és a dir, era un narcopís. A més, des d´aquest sistema de càmeres, podia visionar en directe des del seu domicili els moviments que feien els consumidors a dins del pis.

L'operació es va saldar amb cinc detinguts i amb el comís de divers material. En concret, 130 grams de cocaïna, 90 grams d´heroïna, vuit grams d´haixix i pel que fa a armes: una escopeta de caça del calibre 16; una carabina d´aire comprimit, dos matxets de grans dimensions i una pistola de fogueig. Durant l´escorcoll dels diversos pisos i del bar també van interceptar 15 telèfons mòbils, un vehicle, una televisió i 5.600 euros. Així com també, material divers per poder manipular, tallar i vendre les diferents drogues. Amb aquest operatiu, la Guàrdia Civil i la Policia Local de la Jonquera donen per desarticulada una important organització dedicada a la venda al detall de drogues a la Jonquera i rodalies. La policia en va fer les diligències, que van ser posades a disposició del jutjat.