05 de agost de 2018
05.08.2018

Mor a Figueres Luis del Castillo, expresident del Col·legi d'Advocats Penal Internacional

Actualment, era president de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l'ICAB i president honorari del CAPI-BPI

05.08.2018 | 16:16

El destacat advocat penalista Luis del Castillo Aragón, degà emèrit del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i expresident del Col·legi d'Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI), ha mort avui a Figueres (Alt Empordà), han informat fonts judicials.

Nascut a Madrid el 1934, es va llicenciar en Dret el 1956 i tres anys més tard va traslladar la seva residència a la capital catalana, on va ser professor de la Universitat de Barcelona des de 1960 fins a 1966, com adjunt a la Càtedra de Dret Polític, si bé va ser expulsat de la UB per motius polítics.

El 1975 Luis del Castillo va fundar el seu propi despatx penalista en la ciutat comtal.

Des de la seva incorporació com col·legiat a l'ICAB, el 1970, Luis del Castillo va estar molt vinculat a la vida col·legial i va col·laborar com ponent a la Comissió de Deontologia, que posteriorment va presidir. També va ser vicedegà del Col·legi des de 1997 a 2005, i va exercir com degà entre els anys 2002 i 2003.

En l'any 2002 va ser elegit representant espanyol del Col·legi d'Advocats del Tribunal Penal Internacional del BPI-CAPI, una selecte grup de lletrats del món escollits per assessorar a la Cort Penal Internacional (CPI), amb la finalitat de jutjar els crims de guerra contra la humanitat.

L'any 2010, Luis del Castillo va assumir la presidència del Col·legi d'Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI), càrrec que va exercir fins a 2014.

L'any 2003, Del Castillo va ser guardonat pel Consell General de l'Advocacia Espanyola (CGAE) amb la Creu al Mèrit en el Servei de l'Advocacia.

El 2015 va rebre la Gran Creu al Mèrit en el Servei a l'Advocacia que concedeix el mateix CGAE en el transcurs d'un acte celebrat al pati de Columnes de la seu del col·legi barceloní.

També el 14 d'abril d'aquest any va ser condecorat amb la Cruz de Honor de l'Ordre de Sant Raimon de Penyafort de mans del llavors ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Actualment, Luis del Castillo era president de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l'ICAB i president honorari del CAPI-BPI.

Durant tota la seva trajectòria professional i vital, Luis del Castillo "es va erigir com un gran defensor de les llibertats i els drets Humans", ha destacat avui el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat la pèrdua de Luis del Castillo en un missatge en el seu compte de Twitter en el que ha destacat que va ser "un prestigiós advocat compromès amb les causes de la llibertat, la democràcia, el progrés i la justícia internacional" i del que "honorem la seva memòria i prosseguirem els seus combats".


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook