Telefònica ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra el robatori aquest dijous passat de més de 1.300 metres de cable de coure a Palau de Santa Eulàlia. El tram afectat prové de la central de Sant Miquel de Fluvià i donava cobertura a uns 40 clients de la població de Palau. El robatori també ha afectat altres nuclis de la zona, com ara Garrigàs. Des de la matinada del dijous, els veïns estan sense telèfon i internet i no saben quan es resoldrà la incidència que ha afectat els edificis municipals i l'escola.

El material robat estaria valorat en uns 7.000 euros i la seva reposició en 12.000 més. En concret, els lladres se n'han endut tres mànegues. Dues de 600 metres i una de 180.

L'alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps, s'ha mostrat indignat per la falta d'informació. «Són uns 70 habitatges majoritàriament de gent gran que només tenen telèfon fix i si els passa qualsevol incident no tenen manera de comunicar-ho», ha insistit Camps, que també assenyala que molts veïns treballen des de casa.

Diuen sentir-se «deixats» per la falta d'informació sobre l'estat de les reparacions i confien que aviat estigui restablert el servei. De fet, recorda que fa menys d'un any ja havien patit un robatori i que aleshores van estar uns 5 dies amb el servei afectat. Va ser arran d'aquell incident que també es va comprovar que les connexions de la línia estaven en mal estat.