La zona de Vilatenim continua avançant en la consolidació de l'eix comercial. Des que es va desdoblar la carretera C-260 hi han obert diversos negocis i l'últim ha sigut l'empresa francesa GiFi, que ahir va inaugurar-hi la nova botiga de Figueres. La cadena, dedicada a la decoració i als productes per a la llar, ha invertit un milió d'euros en el nou establiment.

El nou punt de venda ocupa més de 1.400 metres quadrats de superfície comercial i ha creat dotze llocs de treball. L'empresa, fins ara, ocupava una nau als peus de la carretera d'Olot, (N-260) dins del nucli urbà. L'establiment necessitava un espai de majors dimensions per donar cabuda a les demandes dels clients.

«Després de més de catorze anys de presència a la regió, vam veure la necessitat d'adaptar i modernitzar l'establiment. Això requeria d'un trasllat a un punt de venda més gran al polígon de Vilatenim», explica el director internacional del Grup, Franck Allard.

La cadena GiFi s'ha instal·lat a la nau que fins ara ocupava la botiga de bricolatge Bricogroup, que forma part de l'empresa Fustes Esteba (1969).

El grup, amb marca figuerenca, va fundar també Brico Esteba l'any 1989, posteriorment convertit en Fes Més. L'any 2007 va entrar a formar part de Bricogroup. Ara, però, l'espai ja no l'ocupa una empresa amb arrels figuerenques.

Consolidació comercial

El trasllat de GiFi, juntament amb l'obertura de l'únic Viena de la comarca i el primer Leroy Merlin de la província, constata l'impuls del pol comercial de la C-260. Per l'alcaldessa Marta Felip, aquestes inversions «fan créixer la zona comercial de Vilatenim que es consolida com a pol comercial al centre de l'Alt Empordà».

Més enllà de la possiblitat d'augmentar superfície, la zona de Vilatenim és un punt clau perquè es troba als peus de l'eix viari que uneix Figueres i Roses.

El tram suporta una mitjana anual d'entre 21.000 i 24.000 vehicles al dia, tot i que pot arribar als 43.000 vehicles diaris durant l'estiu.

Precisament l'Ajuntament vol aprofitar aquest volum de trànsit per no perdre els clients que en dies festius es desplacen a Roses o la Jonquera per comprar i que es troben amb les botigues de Vilatenim tancades. Des del 2012 Figueres és ciutat turística i els establiments dins la zona autoritzada poden obrir diumenges i festius.

Per això, l'Ajuntament vol ampliar la delimitació de municipi turístic fins la C-260 per impulsar l'eix de l'Avinguda Vilallonga i Vilatenim. Aquesta iniciativa neix de la demanda dels propis comerciants de la zona i la possibilitat que l'estiu vinent les naus comercials puguin obrir cada dia és un incentiu més per instal·lar-s'hi.

A finals de setembre l'Ajuntament estava ultimant les gestions per presentar l'expedient de sol·licitud al Departament de Comerç de la Generalitat. L'expedient havia d'anar acompanyat de diversos informes d'entitats representatives de la zona: l'associació Comerç Figueres, CCOO, la Cambra de Comerç i l'Organització de Consumidors i Usuaris (UCO).

L'Ajuntament assegura que s'ha avançat en el procediment en les darreres setmanes però no faran cap declaració fins que els tràmits s'hagin tancat. Des del Departament de Comerç de moment asseguren no tenir constància de cap sol·licitud al respecte.