Detecten per primer cop a Catalunya la presència d'un ocell, el tallarol xerraire oriental ( Sylvia curruca blythi halimodendri). L'ocell va ser vist a Cala Jóncols, a Roses, dins el Parc Natural del Cap de Creus. Es tracta d'una au migratòria molt difícil d'observar a tot l'Estat.

També s'ha registrat per primera vegada al parc la presència d'un mosquiter reietó ( Phylloscopus proregulus), que és la segona vegada que s'observa a tot Catalunya. La primera es va detectar el 2000 al parc del Guinardó, a Barcelona.

La Generalitat destaca que les cites confirmen el potencial del Parc Natural per a l'observació d'aus, especialment migratòries, per la seva ubicació privilegiada. L'exemplar vist a Roses va ser observat durant el Cap de Creus Autumm Weekend. Es van portar a terme més d'un miler d'anellaments d'ocells i es van observar 77 espècies diferents.

A més de la nova cita, entre les troballes més significatives, es van poder veure espècies molt escasses al parc, com ara sis mosquiters de doble ratlla, una espècie siberiana que cada any té més observacions al país, i un pela-roques ( Tichodroma muraria).