Marta Felip no ha pogut renunciar aquest dilluns a l'alcaldia de Figueres tal i com tenia previst. Els grups de l'oposició han bloquejat la seva renuncia en votar en contra la convocatòria d'un ple extraordinari d'urgència. Només els regidors de l'equip de govern i dos regidors no adscrits hi han votat a favor, mentre que els edils de PP i Cs s'han abstingut, i els deu que sumen ERC, CUP, PSC i Compromís hi han votat en contra.

Els grups acusen Felip d'ajornar cinc mesos la decisió amb l'únic objectiu de "posicionar" el candidat del PDeCAT a les eleccions de 2019, Jordi Masquef, com el nou alcalde. Felip s'ha mostrat sorpresa i decebuda per la decisió i ha acusat els que han bloquejat el relleu, de fer política "del no ple no". Malgrat això, ha avançat que al ple ordinari de dijous es donarà compte de la seva renúncia i que la sessió per nomenar nou alcalde es farà la setmana que ve.

L'oposició necessita una majoria absoluta d'onze regidors per trobar un alcaldable alternatiu, mentre que el govern del PDeCAT en faria prou amb ser la força més votada si no s'acomplís el primer precepte.

Marta Felip espera que Jordi Masquef "sigui la persona que lideri l'Ajuntament a la recta final del mandat".

El partit el va escollir fa setmanes de candidatl partit el va escollir fa setmanes de candidat i ha considerat que era més idoni que governés fins a finals de mandat, en comptes de fer-ho el primer tinent d'alcalde, Francesc Cruanyes, que esperava inicialment fer-ho ell.

Marta Felip va accedir a l'alcaldia, per primer cop, el gener de 2013 en substitució de Santi Vila, quan aquest va ser nomenat conseller de Territori de la Generalitat. El 2015, Felip va revalidar l'alcaldia després d'obtenir 7 regidors amb la llista de CIU, la més votada a les eleccions municipals.