07 de novembre de 2018
07.11.2018
Diari de Girona

Port de la Selva aixeca el decret de sequera

Els episodis de pluja de les darreres setmanes han omplert els aqüífers . Des de fa dies està desconnectada la dessalinitzadora mòbil que ha garantit l'ús de boca els mesos de sequera

07.11.2018 | 14:18

Port de la Selva ha aixecat aquest matí el decret de sequera després que els darrers episodis de pluja hagin omplert els recs i rieres. Des de fa dies la dessalinitzadora mòbil està desconnectada.

L'alcalde ha emès un decret aquest matí en el qual constata que les pluges han fet baixar els recs i rieres "després de molts mesos eixuts": Això ha permès la recuperació de l'aqüífer que torna a tenir els nivells de sal dins dels paràmetres considerats de normalitat.

Davant d'aquesta situació, i tal com va avançar Diari de Girona, l'Ajuntament va ordenar desconnectar la dessaladora mòbil que ha garantit l'ús de boca de l'aigua de la xarxa municipal durant la darrera part de l'episodi de sequera.

L'Ajuntament continuarà treballant en les mesures a curt i mitjà termini per poder afrontar properes situacions de sequera. Es connectaran a la xarxa d'aigua de Llançà per aprofitar l'aigua que els sobra a l'hivern i treballen per connectar-se al pantà de Darnius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook