El nou alcalde de Figueres, Jordi Masquef, deixarà la presidència del PDeCAT a Figueres. Dimarts vinent ho comunicarà a l'executiva local del partit, que té prevista una reunió extraordinària, per analitzar els darrers esdeveniments polítics municipals.

La intenció de Jordi Masquef és dedicar-se exclusivament a la seva tasca com a alcalde de la ciuta i deixar la gestió del dia a dia del partit a mans de la persona que esculli l'executiva, segons es recull en un comunicat del partit. Posteriorment, s'hauran de convocar eleccions a la presidència, d'acord amb allò que marquen els estatuts del partit.

Masquef ha explicat que "en el ple d'investidura d'aquest dimecres vaig dir que assumia el càrrec amb la voluntat de ser l'alcalde de totes les figuerenques i de tots els figuerencs" i que la decisió de deixar la presdiència local del PDeCAT és la conseqüència d'aquestes paraules. "Això, però, no vol dir que renunciï al nostre projecte de ciutat ni als nostres principis polítics i ideològics", ha dit.

Jordi Masquef va ser escollit, el passat 9 d'agost, candidat del Partit Demòcrata a les eleccions municipals del 2019, després de sotmetre's a unes primàries en les quals va rebre el suport unànime de tota l'assemblea d'associats i simpatitzants.