23 de novembre de 2018
23.11.2018
Diari de Girona

La DO Empordà obre una beca de 5.000 euros per a estudiosos del vi de la comarca

El Consell Regulador espera que l'ajuda serveixi per impulsar i promocionar la marca

23.11.2018 | 00:46
La DO Empordà obre una beca de 5.000 euros per a estudiosos del vi de la comarca

El Consell Regulador de la DO Empordà ha presentat aquest dijous les primeres beques Eduard Puig Vayreda. Es tracta d'una ajuda dotada amb 5.000 euros i col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG), que busca «impulsar i promocionar encara encara més» el món del vi.

Serà el 8 de març quan un jurat format per diverses personalitats del món vitivinícola decidirà qui s'emporta l'ajuda. A partir d'aleshores, hi haurà un seguiment durant un any i mig abans de la publicació i presentació de l'estudi.

El president del Consell Regulador D.O Empordà, Xavier Albertí, destaca que «han volgut obrir a tothom la possibilitat d'aspirar a la beca per tal d'eixamplar el ventall de projectes».

La beca porta el nom de qui havia estat exalcalde de Figueres i director de la càtedra relacionada amb el vi i l'oli, Eduard Puig Vayreda. A la presentació hi ha estat present el seu fill, Oriol, que ha agraït en nom de la família l'esforç que s'ha fet, i s'ha mostrat «molt orgullós» de «la petjada» que ha deixat el seu pare.

La concessió de la beca té com a principals objectius aprofundir en camps que encara no han estat prou explorats, d'aquí que es tingui en compte de manera singular a aquelles propostes més «inèdites».

Des de la universitat han posat en valorque la cultura del vi i la investigació «han d'anar de la mà». Vayreda havia estat director de la càtedra que actualment treballa per l'estudi del vi i l'oli.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook