El Consell Regulador de la DO Empordà ha presentat aquest dijous les primeres beques Eduard Puig Vayreda. Es tracta d'una ajuda dotada amb 5.000 euros i col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG), que busca «impulsar i promocionar encara encara més» el món del vi.

Serà el 8 de març quan un jurat format per diverses personalitats del món vitivinícola decidirà qui s'emporta l'ajuda. A partir d'aleshores, hi haurà un seguiment durant un any i mig abans de la publicació i presentació de l'estudi.

El president del Consell Regulador D.O Empordà, Xavier Albertí, destaca que «han volgut obrir a tothom la possibilitat d'aspirar a la beca per tal d'eixamplar el ventall de projectes».

La beca porta el nom de qui havia estat exalcalde de Figueres i director de la càtedra relacionada amb el vi i l'oli, Eduard Puig Vayreda. A la presentació hi ha estat present el seu fill, Oriol, que ha agraït en nom de la família l'esforç que s'ha fet, i s'ha mostrat «molt orgullós» de «la petjada» que ha deixat el seu pare.

La concessió de la beca té com a principals objectius aprofundir en camps que encara no han estat prou explorats, d'aquí que es tingui en compte de manera singular a aquelles propostes més «inèdites».

Des de la universitat han posat en valorque la cultura del vi i la investigació «han d'anar de la mà». Vayreda havia estat director de la càtedra que actualment treballa per l'estudi del vi i l'oli.