En els darrers anys, Cantallops ha impulsat diverses propostes culturals per dinamitzar el poble als entorns de Nadal que han passat per la recuperació de la cavalcada de Reis i de l'exitós campament reial.

L'última iniciativa ara consisteix en l'organització d'un mercat de Nadal aquest diumenge 16 de desembre amb productors de l'Alt Empordà però també de la Catalunya Nord. En total, n'hi participaran 36 repartits en 24 expositors que ompliran la plaça del Fort amb productes alimentaris i artesanals des de les 10 del matí fins les 6 de la tarda.La programació també inclou la presentació de dos llibres.

D'una banda a les 10.30h del matí l'escriptor Joan de Déu Prats i la il·lustradora Maria Padilla presentaran El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya, de l'Editorial Comanegra. El llibre descobreix una trentena de paratges de llegenda ubicats arreu del país.

D'una altra, a les 12 serà el torn l'escriptor Premi de Sant Jordi 2017, Joan-Lluís Lluís, que presentarà el llibre Jo soc aquell que va matar Franco, de l'Editorial Proa.

La fira estarà amenitzada pels grallers i xanquers de l'Albera i a la tarda hi haurà cremat popular i cantada de Nadales.

Programa d'activitats

10:00h — Comença l'activitat de la Fira

11:00h — Grallers i xanques de l'Albera

10:30h — Presentació del llibre "El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya" amb Joan de Déu Prats i Maria Padilla

12:00h — Presentació del llibre "Jo soc aquell que va matar Franco" amb Joan Lluís-Lluís

12:30h — Signatura del llibre "Germans, gairebé bessons" a càrrec de l'autora M. Mercè Cuartiella (XIII Premi Llibreter en català 2012)

18:00h — Cremat popular

19:00h — Cantada de Nadales