08 de gener de 2019
08.01.2019
Diari de Girona

L'home trobat mort al pantà de Darnius havia desaparegut a Llinars del Vallès

L'autòpsia va confirmar que no hi havia aigua als seus pulmons, cosa que significaria que ja era mort quan el van llançar a l'aigua

08.01.2019 | 00:03
L'home trobat mort al pantà de Darnius havia desaparegut a Llinars del Vallès

Els Mossos d'Esquadra han identificat l'home que va aparèixer mort al pantà de Darnius-Boadella el passat 24 de novembre amb dues pedres d'uns 10 quilograms lligades al coll i els turmells, un rus la desaparició del qual es va denunciar a Llinars del Vallès (Vallès Oriental).

Es tracta de Vassili Korchagin, de 55 anys i nacionalitat russa, que tenia familiars i coneguts a Llinars del Vallès (Vallès Oriental), que van denunciar la seva desaparició el passat 29 de novembre en aquesta localitat, malgrat que van dir no saber-ne res des de cinc dies abans, quan va aparèixer mort.

La víctima constava des del dia que va ser denunciada la seva desaparició en els cartells de l'Associació «Sosdesaparecidos», que ajuda familiars de persones desaparegudes. El cadàver de Korchagin, enfonsat molt a prop de la superfície, el van trobar el 24 de novembre dos pescadors prop del lloc conegut com a Mirador de la presa petita del pantà de Darnius-Boadella, al terme municipal de Terrades.

Els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona, que es van fer càrrec de la investigació, no van trobar pels voltants on va aparèixer el cadàver ni el seu vehicle, ni la roba que li faltava, ni signes de baralla, i aquesta falta d'indicis els va fer sospitar que podrien haver-lo matat en un altre lloc i haver anat al pantà a desfer-se del cos.

L'autor o autors del crim van intentar llançar el cos amb dues pedres d'entre 5 i 10 quilos lligades al coll i els turmells, i se sospita que van poder agafar-les en una pedrera situada a centenars de metres del lloc on es van desfer del cos.

L'autòpsia va confirmar que no hi havia aigua als seus pulmons, cosa que significaria que ja era mort quan el van llançar a l'aigua i que presentava múltiples contusions, la majoria a la cara i cap, algunes d'aquestes amb ferides obertes i mortals, i que també mostrava signes d'estrangulament.

Els investigadors intenten reconstruir les hores prèvies a la seva mort per poder aportar més llum al cas, que es troba sota secret de sumari per ordre del Jutjat d'Instrucció de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook