El Museu de l'Empordà ha adquirit 120 noves obres entre el 2015 i el 2018, de les quals n'exposarà una seixantena a partir del 26 de gener. Es tracta de peces de destacats autors empordanesos com Antoni Pitxot, Bartomeu Massos o Adrià Ciurana. D'entre les obres que s'exposaran hi ha la polèmica escultura del burro català d'Albert Llobet.

«Volem visibilitzar que totes les accions estan meditades, visibilitar les peces que no es poden veure habitualment al museu i agraïr els artistes i les persones que ens cedeixen les obres», va explicar el director del Museu de l'Empordà, Eduard Bechl.

A més, el principal responsable de l'equipament també ha destacat la voluntat de millorar la presència de dones artistes a les sales del museu figuerenc i ha assegurat que estan treballant per visibilitzar un col·lectiu que «encara avui pateix discriminació alhora de mostrar les seves obres».

D'altra banda, també potenciaran les exposicions de joves artistes per tal d'impulsar el talent emergent i tot plegat emmarcat en la voluntat de millorar la representació d'artistes empordanesos. Paral·lelament, la Casa Empordà exposarà Ésser Expropiat, del projecte TerraLab. Es tracta d'un treball d'art contemporani, un arxiu sobre el paratge de l'Albera.