22 de gener de 2019
22.01.2019
Diari de Girona

Roses busca batre el rècord mundial de marxa aquàtica

La població acollirà la primera edició de l'Open Internacional de la nova modalitat esportiva

22.01.2019 | 00:47
Una competició en una imatge d'arxiu

Roses acollirà la primera edició de l'Open Internacional de Marxa Aquàtica, que tindrà lloc el 2 i 3 de febrer. Es tracta d'una nova modalitat esportiva de gran seguiment a països com França o Itàlia, consistent a caminar amb mig cos submergit en l'aigua amb l'ajuda opcional d'un rem o manyoples.

A Roses, la competició pròpiament dita tindrà lloc el dissabte dia 2, mentre que diumenge 3 de febrer s'intentarà superar el rècord mundial de persones practicant la marxa aquàtica alhora, que actualment és de 251 participants.

Els participants caminen en filera i en paral·lel a la línia de costa, amb l'aigua a l'alçada del diafragma, ajudant-se amb les mans i opcionalment amb manyoples per avançar.

Les experiències prèvies dutes a terme a Roses per la FFRandonée (Federació Francesa de Senderisme) han posat de manifest la idoneïtat de les platges de Santa Margarida, segons s'ha explicat a la presentació, per a la pràctica de la marxa aquàtica, fet que va despertar l'interès en la realització d'una competició a la població, que finalment tindrà lloc el primer cap de setmana de febrer.

L'esdeveniment s'ha fet possible per la col·laboració de l'associació excursionista Cabirols, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i la FFRandonée i el suport de l'Ajuntament de Roses.

La presentació va anar a càrrec de Josep Joan Cocuelo, president de Cabirols; Joan Huertos, cap de l'Àrea d'Excursionisme de la FEEC; i de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

El dissabte se celebraran les proves incloses en la competició, que comptarà amb dues modalitats: 400 m (de 10 a 12 h) i 100 m (de 14 a 16 h). La prova de 400 metres es realitzarà per parelles en les categories femenina, masculina i mixta, amb un circuit amb eslàlom i amb eliminatòries directes. La prova de 100 metres també consistirà en un circuit amb eslàlom, però en aquest cas en format individual i cronometrat.

Esportistes d'arreu del món

En el moment actual el nombre d'inscrits internacionals supera ja els 340, provinents de França, Itàlia i Tunísia. Els participants s'allotjaran en un establiment hoteler del municipi, que obrirà expressament les seves portes els dies de la competició per acollir els esportistes.

El diumenge arribarà el moment del repte amb la celebració de la Gran Marxa Aquàtica, un recorregut d'anada i tornada amb una longitud total màxima de 4 quilòmetres, on s'intentarà assolir el rècord del món de persones practicant la marxa aquàtica alhora. Fins al moment ja s'hi han apuntat 200 participants, xifra que s'espera augmentar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook