24 de gener de 2019
24.01.2019
Diari de Girona

El parc de Bombers de Figueres, pendent de l'adequació exterior

El sindicat UGT alerta que la reforma està «inacabada» i que no preveu l'ampliació de la plantilla. La tanca perimetral i la pavimentació de l'entrada i la cotxera són algunes de les deficiències

24.01.2019 | 00:31
Part del perímetre del parc de Bombers, pendent de l'adequació.

Malgrat la recent estrenada remodelació del parc de Bombers de Figueres, les instal·lacions encara presenten mancances. A l'exterior queda pendent la tanca perimetral, l'adequació de l'entorn a què es va comprometre l'Ajuntament i la substitució del terra de la cotxera. Així ho ha explicat el delegat sindical dels Bombers de la UGT a la província de Girona, Enric Soro, en declaracions al setmanari Empordà.

Segons el representant sindical, es tracta d'una «reforma inacabada que no ha pensat ni en els propers anys ni en una ampliació de plantilla». El cos va estrenar l'octubre de l'any passat la reforma del parc i els Bombers deixaven els mòduls prefabricats i tornaven a l'edifici renovat.

Des del sindicat es posa sobre la taula que aquestes recent estrenades instal·lacions encara presenten diverses mancances que els dificulten el dia a dia. «Són aspectes de fàcil solució i que mostren la falta de seguiment de les obres», insisteix Soro.

Aquestes deficiències que assenyala el delegat sindical fan referència a l'entorn de la instal·lació i a la seva accessibilitat. Segons Soro, estava previst refer el terra de la cotxera però només es van tapar els forats i pintar. «Sembla que es van quedar sense diners quan la intervenció ja estava prevista en el projecte». D'altra banda, l'entrada al parc és plena de forats que afecten l'estat de conservació de vehicles i la tanca perimetral no s'ha arreglat i «cau a trossos». Soro diu que hi ha perill d'ensorrament i alerta de la proximitat amb l'escola Salvador Dalí i l'institut Narcís Monturiol.

La reforma del parc de Bombers de Figueres ha permès aixecar un edifici de dues plantes amb dependències més amples com una cuina, sala d'estar i habitacions amb una inversió d'1,15 milions d'euros. Era una obra llargament reivindicada pel cos, però ara resta l'adequació del perímetre, a més de la necessitat d'incrementar els efectius del cos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook