El comiat de la figuerenca Pilar Heras (1945-2019), directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, va reunir ahir a la tarda a la Funerària Empordanesa centenars de persones que van assistir en l'últim adeu de l'empordanesa, que morí aquest diumenge als 64 anys víctima d'un accident vascular cerebral.

Entre els assistents hi ha hagut la consellera de Justícia, Ester Capella, i Montse Bassa, germana de l'exconsellera empresonada Dolors Bassa, que va llegir una emotiva carta escrita des de la presó Puig de les Basses. «Has portat el càrrec amb la màxima dignitat, sempre al servei de les persones i del país», va enaltir Bassa «des de la cel·la 25 del Puig de les Basses». L'exconsellera va lamentar la mort «quatre dies abans del judici».

La titular de Justícia també va enaltir l'esperit lluitador d'Heras, de qui va destacar el seu caràcter «ben diferent del d'un buròcrata paracaigudista altiu». Pilar Heras va destacar pel seu compromís i l'empremta social. Era doctora en Ciències de l'Educació i professora titular de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona (UB).

Va ser fundadora el 1973 del grup coral Indika, amb Alfons Gumbau, Josep Tero i Joan Ferrerós. Durant el comiat s'ha escoltat la música del grup amb la veu de Pilar Heras interpretant les cançons Infant i Parada Obligatòria.

El tanatori ha hagut d'habilitar espais complementaris a la sala principal davant la gran afluència de persones que han assistit a la cerimònia de comiat.