17 de febrer de 2019
17.02.2019
Diari de Girona

L'Escala registra un descens de robatoris amb força però alerta de les estafes

17.02.2019 | 00:25
L'Escala registra un descens de robatoris amb força però alerta de les estafes

La Junta Local de Seguretat de l'Escala, que es va reunir aquest divendres, ha constat un descens en els robatoris amb força i les entrades a domicilis del municipi. Hi van participar representants dels diferents cossos policials.

Una de les dades més destacades ha estat que al municipi hi ha hagut un descens important dels robatoris amb força, contràriament a la tendència mitjana a Catalunya del darrer any.

El director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha remarcat que «les dades corroboren que l'Escala és un municipi segur». Els robatoris amb força han baixat un 22% en el darrer any, amb especial incidència pel que fa als robatoris a vehicles (-35%). Els robatoris a domicilis, que havien patit un petit repunt en la darrera reunió, han baixat el darrer any un 10%.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, destaca «l'esforç i la col·laboració dels diferents cossos de policia». «Sempre es pot millorar, però crec que podem estar satisfets de la bona feina que s'està fent», afegeix.

Un dels aspectes que s'han destacat a la Junta Local de Seguretat és que en els darrers mesos es detecta un repunt pel que fa a les estafes, especialment online i amb targetes.

Reforç de campanyes

Es destaca en aquest sentit, l'interès a reforçar les campanyes de consicenciació que s'estan realitzant a través dels canals de comunicació locals i de xerrades amb diferents col·lectius, especialment de joves i gent gran.

En aquest sentit, en el darrer any han assistit gairebé 1.200 persones a les diferents accions que han fet els Mossos d'Esquadra a l'Escala, en aspectes com els riscos d'internet, la prevenció dels delictes d'odi, el joc o la violència domèstica.

La Policia Local de l'Escala ha destacat que en el darrer any, el nombre d'accidents de trànsit en el nucli urbà de l'Escala ha baixat un 17,39%.

En canvi, els representants del cos van manifestar la seva preocupació en què s'hagi gairebé doblat el nombre de conductors que han estat denunciats per conduir sense llicència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook