ERC vol convertir l'edifici de l'antiga presó de Figueres en un centre formatiu, ocupacional i d'innovació. La proposta consisteix en la creació de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament Local de l'Empordà i inclou traslladar-hi els serveis municipals i comarcals d'ocupació així com l'Oficina de Treball del SOC. Tot plegat, ha de permetre «impulsar el desenvolupament del territori amb criteris de reequilibri social i econòmic».

Els serveis se situarien a l'edifici de l'antic centre penitenciari amb entrada pel carrer Sant Pau i els republicans defensen que seria complementari a la construcció de l'escola Carme Guasch. De fet, la nau central es preveu que tingui usos complementaris a l'escola.

«Volem diversificar el model productiu de Figueres però també generar oferta de formació per a joves, aturats o persones de més de 45 anys», ha explicat la portaveu i alcaldable dels Republicans, Agnès Lladó.

Al respecte, el número dos a la llista i director del programa europeu de la Garantia Juvenil, Jesús Quiroga, ha detallat que l'espai permetria optimitzar els recursos i les accions integrades a l'Empordà que es converteixi en un pol de dinamització del barri.

«Sumar esforços»

Des del Departament de Treball, el conseller Chakir El Homrani, ha donat suport al projecte i ha insistit en la necessitat de treballar entorn a la inserció laboral i les oportunitats econòmiques del territori. «Hem de sumar esforços, generar sinergies i fer més eficients les polítiques acutals d'ocupació i d'impuls econòmic», ha subratllat. El conseller també ha recordat que el Departament va invertir l'any passat 3,1 milions d'euros en polítiques d'ocupació a Figueres.