El grup municipal de la CUP votarà en contra dels pressupostos del 2019 de l'Ajuntament de Figueres. El principal motiu per no donar-hi suport és que no dóna resposta a les necessitats socials de la ciutat segons la formació i continua amb la "política d'aparador". A més, alerta de la manca de recursos que haurà d'afrontar el govern escollit a partir del maig per tirar endavant la ciutat.

A més, destaquen el continuisme en la manca de diàleg amb la tercera formació de la ciutat, ara per part del nou alcalde, Jordi Masquef, de la mateixa manera que succeïa en el mandat de Marta Felip. "En les dues trobades que hem mantingut la CUP amb el govern, la primera es va realitzar sense la proposta dels pressupostos i, la segona, sense la presència de Jordi Masquef, on es va traslladar, per part del govern, que no hi havia res a negociar", explicaToni Garcia, portaveu de la CUP.

En un comunicat, la CUP recorda el "tímid" acord per la seva abstenció en el pressupost del 2017. Segons Garcia "els pressupostos i la política del govern del PDeCat no han donat resposta als mínims suggerits per la formació independentista". L'acord incloïa l'augment de les prestacions al servei a les persones (cultura, joventut, mediació, etc.), una política d'habitatge decidida amb la rehabilitació, la creació d'un parc d'habitatge social i la reducció del volum de pisos buits a la ciutat o una aposta ferma per una oferta municipal d'activitats extraescolars per reduir les desigualtats socials.

Els cupaires critiquen que l'actual pressupost no reculli aquestes línies d'actuació, sinó que "les redueix o les deixa pressupostàriament ineficients". A més, la CUP afirma que els pressupostos del 2019 es veuen desequilibrats per l'increment de la massa salarial, la despesa de la municipalització dels serveis de neteja, llum i jardineria i un capítol d'inversions i despeses "desproporcionades".

Aquests es deuen, segons Garcia "a una la mala gestió de l'anterior regidor de Recursos Humans, avui alcalde, que ha enverinat les relacions laborals amb els treballadors de l'Ajuntament amb negociacions diferides i gens previsores".

Segons la formació anticapitalista, l'increment del cost de la municipalització es deu a un intent de forçar l'opinió pública per tornar a externalitzar aquest servei. Finalment, el pressupost es "desequilibra" pel cost desorbitat de les obres fetes, que es preveuen (com el futur tercer pavelló) que finalitzaran "tard" i a un cost "que la ciutat no es pot permetre", diuen els cupaires.