L'Ajuntament de Figueres va celebrar ahir al vespre els Premis Rosa Maria Ymbert que tenen com a objectiu sensibilitzar els joves sobre les desigualtats de gènere. La tretzena edició del concurs ha sigut la que ha registrat una major participació. En total s'han presentat 95 treballs d'alumnes de tercer i quart d'ESO: 31 en categoria plàstica i 64 en categoria literària.

Respecte a la categoria plàstica, en què els estudiants podien presentar un dibuix, una pintura o una fotografia, el primer premi se l'ha endut Jennifer Navarro (Olivar Gran) per un treball el qual el jurat n'ha destacat la duresa i expressivat. L'ha seguit Arnau Guerrero (Narcís Monturiol) per Reflexe i Sara Lloret (Castelló d'Empúries) amb Igualtat.

En la categoria literària, la primera guardonada ha sigut Marta Vinagre (Olivar Gran), amb un treball sense títol, seguida d'Alba Pilar (Alexandre Deulofeu) amb Fràgil i Tatjana Christina (Illa de Rodes) pel treball titulat Avui.

Enguany ha sigut l'any amb més participació masculina, gairebé un 18% i també s'hi han presentat nous centres de Cadaqués, Llançà o Figueres (La Salle i Montessori).

Els treballs homenatgen la figura de Rosa Maria Ymbert, que fou regidora a l'Ajuntament de Figueres, i activista social i cultural.