L'observatori Astronòmic d'Albanyà ha convocat la segona edició de les beques d'astronomia. La iniciativa permet apropar el camp d'una manera més acadèmica i formativa als estudiants de l'Alt Empordà.

El programa de beques de 2019 consistirà en tres dies de formació intensiva a l'Observatori Astronòmic Albanyà durant els propers dies 1, 2 i 3 d'abril. La formació s'adreça a estudiants de primer de batxillerat que els instituts de l'Alt Empordà hagin seleccionat prèviament, amb un màxim de dos alumnes per centre.

La formació serà impartida enguany per Juan Carlos Casado i Pere Guerra, president i director de l'Observatori Astronòmic Albanyà, respectivament; també per Pere Horts, president de la Societat Astronòmica de Figueres; i Josep Maria Bosch, expert en asteroides. D'entre tots els estudiants que en formin part, un d'ells serà becat per participar a l'expedició científica Shelios - Perseids 2019, que té lloc del 8 al 21 d'agost de 2019, per observar el cel fosc del Sàhara. La beca serà lliurada el proper 15 d'abril, de nou, a la sala Toni Montal de La Cate. L'observatori d'Albanyà té el certificat de cel fosc, el primer de l'Estat espanyol.