14 de març de 2019
14.03.2019
Diari de Girona

Ajornen el judici a l'exalcalde de Bàscara acusat d'estafar un empresari

Se l'acusa d'enganyar un promotor perquè fes una inversió fent-li creure que podia construir al polígon d'Orriols. L'empresari el va portar a judici després de pagar fins a 6,2 milions d'euros

14.03.2019 | 00:35

L'Audiència de Girona va ajornar ahir el judici contra l'exalcalde de Bàscara Lluís Lloret, que s'enfronta a sis anys de presó i tretze d'inhabilitació. Se l'acusa d'haver enganyat un empresari, Pere Costa Ros, amb un certificat urbanístic fals fent-lo creure que es podia edificar al polígon d'Orriols. L'empresari va arribar a invertir 6,2 milions. La nova data per celebrar la vista oral s'ha assenyalat per al proper 27 de maig després que ahir no es presentessin alguns dels testimonis.

El cas es remunta al febrer del 2004. Segons sostenen les acusacions, Lloret i els seus assessors haurien emès una certificació falsa per fer creure al promotor que podria edificar en uns terrenys coneguts com el polígon industrial d'Orriols, quan en realitat això era impossible perquè el pla general del municipi s'havia declarat nul i estava paralitzat.

El fiscal recull que l'empresari va arribar a pagar 6,2 milions d'euros a l'Ajuntament -l'acusació particular parla de més de 7- per desenvolupar la zona i fer-hi una hípica. Uns diners que mai van destinar-se a aquests projectes, sinó que el consistori hauria fet servir per a d'altres finalitats.

Les acusacions imputen a Lluís Lloret els delictes d'estafa, falsedat documental i prevaricació. Demanen que se'l condemni a 6 anys de presó, a 13 d'inhabilitació i a pagar una multa de 6.480 euros. De manera alternativa, l'acusació particular imputa a l'exalcalde de Bàscara un delicte d'extorsió i demana que se'l condemni a 5 anys de presó.

A més d'ell, a la banqueta dels acusats també s'hi asseuran la secretària municipal i un advocat assessor de l'Ajuntament.

El judici s'havia de celebrar aquest dimecres a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, però s'ha acabat suspenent per la incompareixença de diversos testimonis.

El judici pot suposar una condemna que obligui l'Ajuntament a retornar els diners a l'empresari amb qui el consistori va anar signant diferents convenis però que mai va poder urbanitzar al polígon. L'actual govern d'ERC ha denunciat en més d'una ocasió la mala gestió de Lloret, que va deixar l'Ajunatment amb un elevat endeutament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook