Empordoneses arriba enguany a la desena edició i coincidint amb l'aniversari s'homenatjarà la mateixa comunitat del cicle amb dues grans exposicions col·lectives amb una sel·lecció de peces rellevants d'edicions anteriors. «D'aquesta manera l'espectador podrà fer-se una idea en una sola visita de la importància i magnitud del que ha significat el cicle», va explicar la coordinadora d'Empordoneses, Pilar Farrés.

Les dues exposicions col·lectives duran per títol La Comunitat i es faran durant el juliol-agost a la Casa Empordà (antic Escorxador) de Figueres, i a la tardor, a la sala d'exposicions de Ca l'Anita de Roses, i en totes dues es mostraran peces distintes.

A banda de la selecció d'obres d'altres edicions, en totes dues col·lectives es presentarà una instal·lació artística creada expressament per a aquest 2019 protagonitzada per un recull fotogràfic de totes les persones (artistes, financers, públic, escolars, etc.) que al llarg dels anys han format part d'Empordoneses.

Crida a fotografiar-se

Per tal d'aconseguir les fotografies d'aquesta instal·lació s'organitzaran dues sessions fotogràfiques a l'espai públic. Una ja es va celebrar aquest divendres passat a la biblioteca municipal de Figueres Carles Fages de Climent i la propera sessió fotogràfica serà el divendres 3 de maig, durant les Fires de la Santa Creu, al Museu de l'Empordà.