28 de març de 2019
28.03.2019
Diari de Girona

Els Mossos tornaran a actuar contra el "top manta" a Roses

Interior s'ha compromès a reforçar els efectius aquest estiu a la població per poder col·laborar amb la Policia Local . "L'Ajuntament no repetirà la vigilància privada però estudia més mesures com ara la instal·lació de noves càmeres al passeig

27.03.2019 | 23:24

El Departament d'Interior s'ha compromès a reforçar els efectius de Mossos d'Esquadra a Roses. El cos va deixar de col·laborar amb la Policia Local en la lluita contra aquest fenomen malgrat els èxits del 2015, però ara el conseller d'Interior Miquel Buch s'ha compromès a posar més agents durant l'estiu per combatre la problemàtica.

El fenomen del «top manta» continua essent una de les principals preocupacions de Roses. Així ho ha assegurat l'alcaldessa, Montse Mindan, a la Junta de Seguretat Local del municipi d'ahir a la tarda on també va assistir el conseller d'Interior. L'alcaldessa va posar de manifest l'any passat que els havien deixat sols després que cap cos policial se sumés a actuar contra els venedors ambulants il·legals.- 

Buch va explicar ahir després de la Junta de Seguretat on es va parlar de la problemàtica que el mes de juny sortirà una promoció de 500 agents i que el municipi en rebrà una xifra encara per determinar que ajudarà els cossos de seguretat que hi ha a la zona a fer-hi front.

En paral·lel, Mindan ha avançat que estan treballant en «futures estratègies» per lluitar contra la venda ambulant al passeig marítim del municipi. Entre elles, ha descartat tornar-hi a posar vigilància privada però ha dit que es contractaran vuit agents de Policia Local durant sis mesos. D'altra banda, ha explicat que estan estudiant altres mesures com ara la instal·lació d'una segona càmera de videovigilància al passeig.

A la sortida de la junta de seguretat, Buch ha assegurat que Roses és «una ciutat segura» perquè «les dades així ho demostren». En aquest sentit, ha explicat que des del març del 2018 al març del 2019, els fets delictius han baixat un 3,8% i que, a més, ha augmentat en un 2,7% la resolució de casos. A més, ha dit que les detencions han augmentat un 32,1%.

Sobre el rànquing de delictes, el conseller ha detallat que el primer lloc l'ocupen els furts (en un 41,4%), seguits de les estafes (14,9%). Els robatoris amb força a domicilis ocupen la cinquena posició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook