29 de març de 2019
29.03.2019
Diari de Girona

Castelló d'Empúries aprova canviar el nom borbònic a dos carrers

L'avinguda Joan Carles I passarà a dir-se República Catalana i el carrer Alfons XIII serà de l'eminent teòleg i filòleg Modest Prats

29.03.2019 | 01:29
La sessió plenària ahir al vespre on es va aprovar.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries canviarà el nom borbònic de dos carrers, l'avinguda Joan Carles I i el carrer Alfons XIII. El primer es dirà República Catalana i el segon de Modest Prats . La decisió es va prendre al ple municipal celebrat ahir al vespre després de prèviament haver-se decidit a la Comissió del Nomenclàtor.

La decisió de retirar els símbols borbònics es remunta a fa sis anys quan es va aprovar una moció. Ara s'espera fer efectiva canviant el nom les dues vies. Modest Prats, filòleg, professor, teòleg i eclesiàstic, va morir fa cinc anys.

Les dues propostes de les quals des del govern (ERC, CiU) s'ha informat també a la ciutadania han estat prèviament aprovades per la comissió del Nomenclàtor i ahir es van portar a debat al ple amb l'oposició d'algunes formacions polítiques i d'una part de la ciutadania. Des de Plataforma Cívica es van queixar que a la comissió del Nomenclàtor no hi havia representants de les associacions d'Empuriabrava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook