L'Audiència de Girona ha condemnat a 1 un any de presó per maltractament en l'àmbit de la violència domèstica l'acusat que s'enfrontava a una pena de 14 anys i mig per violar contínuament la parella, retenir-la al domicili on convivien a Figueres i amenaçar-la.

La sentència conclou que «no ha quedat acreditat» que, al llarg de la relació de tres anys, la denunciant accedís a mantenir relacions sexuals amb el processat «per evitar que s'enfadés, la insultés o es posés violent». El tribunal absol l'acusat dels delictes d'agressió sexual, amenaces i detenció il·legal. La sentència posa el focus en una contradicció de la víctima, al seu parer, «molt important». Assenyala que en un primer moment va dir que l'acusat «no exercia violència física ni la intimidava» però posteriorment va relatar «episodis de violència on ell s'enfadava, llançava coses i l'amenaçava a través de terceres persones».

En canvi, la sentència recull que sí que ha quedat provat que el 26 de setembre del 2017 la parella estava al domicili de Figueres on convivien, van discutir i van començar a forcejar. Durant la disputa, el processat va empènyer la víctima i la va tirar a terra. El tribunal subratlla que l'informe d'atenció a urgències recull que la dona va patir com a lesions equimosis als dos avantbraços i va necessitar set dies per curar-se.

Per això, el condemnen a 1 any de presó per un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència de gènere, li prohibeixen tenir armes durant dos anys i no es podrà apropar a menys de 200 metres de la víctima.