02 de abril de 2019
02.04.2019
Diari de Girona

Figueres tira endavant la declaració de municipi turístic a tota la ciutat

L'Ajuntament porta l'expedient al ple de dijous i s'envitarà amb caràcter urgent a la Direcció General de Comerç de la Generalitat . Els comerços de la zona de Vilatenim fa temps que reclamen la mesura

02.04.2019 | 00:45
Negocis a la zona de Vilatenim on reclamen des de fa temps poder obrir els diumenges i festius

L'Ajuntament de Figueres vol ampliar la declaració de municipi turístic a tota la ciutat. L'equip de govern portarà al ple d'aquest dijous l'expedient, que després s'enviarà amb caràcter urgent a la Direcció General de Comerç de la Generalitat per aconseguir que la mesura sigui efectiva aquest mateix estiu i els establiments puguin obrir els diumenges i festius.

Figueres té el centre de la ciutat declarat com a zona turística des de l'1 de juliol de l'any 2012. Des d'aleshores, els establiments ubicats al rovell de l'ou de la capital alt-empordanesa poden obrir els diumenges i festius des de Rams i fins al 31 de desembre (excepte el dia de Nadal), de les set del matí a les deu del vespre.

Tot i que aquesta mesura, implantada fa gairebé set anys, no ha tingut mai l'èxit esperat ni anunciat i són molt poques les botigues (sobretot les cadenes comercials) que obren, fa temps que la zona de Vilatenim, on hi ha establiments com el Decathlon, de bricolatge i de la llar, reclamen també poder formar part de l'excepcionalitat. El regidor de Promoció Econòmica de Figueres, Manuel Toro, recorda que la C-260, que discorre per aquest polígon, rep una de les afluències de trànsit més importants de tot l'Estat durant els mesos d'estiu i que la voluntat dels comerços però també de l'Ajuntament és aconseguir atraure nous visitants.

El regidor figuerenc explica que han estat abordant-ho amb l'associació de comerciants i el Departament de Comerç i han decidit fer extensiva l'ampliació a tota la ciutat. Toro creu que, tenint en compte el volum de visitants que rep la ciutat, està plenament justificada la mesura i espera que la Generalitat hi doni el vistiplau en poc temps.

L'equip de govern de Figueres portarà a aprovació l'expedient al ple d'aquest dijous i ho trametrà a la Direcció General de Comerç. La previsió és que la mesura sigui efectiva aquest mateix estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook